Sayfalar

Arabamıza Hi-Fi Sistem Kurabilirmiyiz?


Arabalara Hi-Fi Sistem Kurulur mu?

Arabalara Hi-Fi ses sistemi kurulabilir. 
Hatta kurulduğunda çok güzel ses alınabilir. 
Otomobillerdeki Hi-Fi sistemi evdekilerden biraz daha farklıdır.

Nelere Dikkat Edilmeli?



Arabanın akustik özellikleri, daha küçük bir ortamda olmasından dolayı, evdeki akustik özelliklerinden çok farklıdır. Sürücü bir hoparlöre yakınken, diğerlerine ise uzakta kalır. 
Ayrıca araçta hoparlörler kulak seviyesinin altında kalmaktadır.
Otomobillerin akustik özellikleri, daima sarsıntılı çalıştıkları için normalde yeterli değildir. Aracın yoldaki çukurlara girmesi, sarsılması, hoplarlörlerin stabil olmaması ve evdeki gibi duvara monte olmaması sesi olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir. Bu nedenlerden dolayı arabalar için daha farklı 
Hi-Fi sistemleri geliştirilir. 

Nasıl Yapılır?

Örneğin aracın kapıları sökülür ve içleri tamamıyla titreşim engelleyici (vibrasyon engelleyici) malzemelerle kaplanır. Motordan gelen titreşimin ve motor sesinin önüne geçebilmek için birtakım tedbirler alınır. Bagaja büyük bir subwoofer yerleştirilir. Gerektiğinde sürücünün kulağına göre ayarlamalar yapılabilir. Bu ayarlamalar arasında kapıların iç malzemelerinin değiştirilmesi, torpidonun değiştirilmesi, koltukların içine birtakım özel malzemeler konulmasını sayabiliriz.
Kısacası arabayı Hi-Fi müzik sistemiyle donatmak biraz zahmetli ve aynı zamanda masraflı bir modifiyedir. Ama yapılması halinde de muhteşem sesler duymanız ve müziğin tadını doyasıya çıkarmanız mümkündür.